Aktualności

Inkubator kuchenny – propozycja Wiesławy Kowalskiej

14 stycznia 2019 17:30 | Aktualności

Jako radna Powiatu Wrzesińskiego chcę zaproponować nową inwestycję w Powiecie adresowaną do rolników i sadowników. Chodzi o zbudowanie obiektu, który spełniałby wszystkie normy sanitarne konieczne do przetwarzania np.: mięsa, mleka, owoców, warzyw po to, by móc je sprzedać w handlu detalicznym, w postaci przetworzonej.
   Obiekt ten nazwać możemy „inkubatorem kuchennym” – na wzór powstałego w 2016 roku w Małopolsce. Obiekt byłby dostępny „na wynajem”. Link do inkubatora w Małopolsce:http://www.inkubator-kuchenny.p
l, można tam prześledzić jak działa inkubator kuchenny.
   By temat przedstawić Radzie Powiatu do rozważenia i ewentualnie przeznaczenia na ten cel środków potrzebna jest informacja, czy rolnicy i sadownicy z naszego regionu są taką inwestycją zainteresowani. Potrzebna byłaby lista imienna osób zainteresowanych z danymi kontaktowymi oraz z rodzajem i ilością surowca, który osoby te chciałyby potencjalnie przetwarzać.
  Dlaczego taki pomysł? Przede wszystkim dlatego, że rodzinnych gospodarstw nie stać indywidualnie na taką inwestycję. Czy uważacie, że jest to rozwiązanie również dla nas? Czy są rolnicy w Powiecie Wrzesińskim, którzy potrzebują przetwórni na wynajem?

Wiesława Kowalska
Kontakt:
Tel: 608 151 167
Facebook: @wikosiakowalska

Przeczytano: 204 razy.| Wydrukuj

Do góry